Menu Sluiten

Lotgenotencontactgroep Assen ‘Een partner met autisme’

Een relatie hebben met iemand met autisme kan veel van je vragen. Het kan vaak een hele zoektocht zijn om de relatie in stand te houden en in goede banen te leiden. Misschien is er passende zorg en begeleiding nodig of zelfs een speciale invulling van de vrije tijd of werk. Het kan fijn zijn om hierover van gedachten te wisselen met andere partners die in een zelfde situatie zitten. Daarom organiseert Matthijs van der Monde, coördinator van het Autisme Expertise Netwerk in Drenthe, op verzoek van partners een lotgenotencontactgroep.

Foto © Aangeleverde foto

Datum: dinsdag 30 maart
Tijd: 19:30 – 21:00 uur
Plaats: online via Teams

Veel partners van iemand met autisme hebben behoefte aan lotgenotencontact. Er worden naast de mooie momenten in de relatie, ook vele momenten ervaren waarin er een extra uitdaging ligt. Dit kan bijvoorbeeld relationeel zijn, als ouders in de opvoeding, de vrijetijdsbesteding, omgang met anderen of het regelen van zorg. Niet altijd worden partners daarin goed begrepen door het eigen netwerk en is er onbegrip. Een krachtig wapen van lotgenotencontact is de herkenning en de erkenning die er tussen de mensen is. Simpelweg omdat een half woord vaak voldoet. Het delen van ervaringen kan daarnaast bijdragen aan het doorbreken van een isolement en er kunnen waardevolle contacten ontstaan die praktische steun kunnen bieden, tips kunnen geven of een luisterend oor zijn.

Eerste bijeenkomst lotgenotencontactgroep
Op dinsdag 30 maart wordt de eerste bijeenkomst van de lotgenotencontactgroep ‘Een partner met autisme’ georganiseerd. De groep heeft 8 plekken en is specifiek voor partners van iemand met autisme. Inwoners van de gemeente Assen kunnen hier aan deelnemen.

Meer informatie en aanmelden
De eerste bijeenkomst vindt plaats via Teams. Dit is een digitale bijeenkomst. Voor deelname dient u te beschikken over een computer met microfoon en camera. Er kunnen maximaal 8 partners deelnemen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@aendrenthe.nl, onder vermelding van uw naam, mobiel telefoonnummer en “partnergroep Assen”.

Wilt u op de hoogte blijven van activiteiten en nieuws rondom autisme?
Volgt u dan het Autisme Expertise Netwerk Drenthe op Facebook en LinkedIn.
www.aendrenthe.nl