Menu Sluiten

Line-up Preuvenement Assen bekend

Het volledige programma van Preuvenement Assen is rond. Onder andere het Groningse duo Pé en Rinus, Spinvis en Joost Dijkema treden op. 

Foto © Lammert Aling

Na twee jaar van afwezigheid is het festival weer terug in de Gouverneurstuin. Het laatste weekend van augustus staat Assen in het teken van cultuur, eten en drinken. “Naast een afwisselende verzameling theater- en muziekacts doet er dit jaar een recordaantal horecaondernemers mee, die net als de theaters, kleine voorproefjes geven van, in dit geval, hun menukaart tegen een laagdrempelige prijs”, zo laat de organisatie weten. 

Op de openingsavond, vrijdag 26 augustus, komen het Groningse duo Pé en Rinus en De Containers. De mannen van ‘superjazz’ formatie BRUUT! en de Drentse liedjesschrijver Jason Staal bestijgen het vaste houten podium in de Gouverneurstuin. De zaterdagavond sluit af met house, urban en feestmuziek van Club17. 

De Nieuwe Kolk
Al eerder was het programma van De Nieuwe Kolk bekend, die een groot deel van de acts op het Koepelpodium verzorgt. Hier treden artiesten op die komend seizoen te zien zijn in het theater van DNK. 

De acts op het Koepelpodium wisselen af met optredens vanaf twee kleinere podia. Zo is er het Vijverpodium, waar het publiek kan genieten van The Black River Woods, countryzanger
Robert Weston, en Juan Juan. Op het Brinkpodium staan elf Kunstbendefinalisten.

Een nieuwe wandelroute
Nieuw dit jaar is een wandelroute die bezoekers langs kleine theater-, poëzie-, dans- en beeldende pareltjes leidt van onder andere Garage TDI, de Kunstbende en Kunst aan de Vaart.

De online voorverkoop van festivalmunten start op 15 augustus. De toegang tot het festivalterrein, alle optredens en workshops is gratis toegankelijk.