Menu Sluiten

Landelijke Opschoondag: zaterdag 20 maart

Op 20 maart is het zover: de Landelijke Opschoondag. Op deze dag gaan in heel Nederland mensen naar buiten om het zwerfafval in hun leefomgeving op te ruimen. Vanwege het  coronavirus roept de gemeente Midden-Drenthe haar inwoners dit jaar op om vooral zelf of met het gezin de buurt op te ruimen. 

Wethouder Erjen Derks: “Het hele jaar door gaan veel vrijwilligers op pad om Midden Drenthe zwerfafval vrij te maken. Hier hebben we als gemeente veel waardering voor. Vaak hebben zij hun eigen omgeving ‘geadopteerd’. Het zou mooi zijn dat deze initiatieven zich verder uitbreiden. De Landelijke Opschoondag is hier een goed startmoment voor. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we wonen, werken en leven in een schone leefomgeving”.  

Foto © Aangeleverde foto

Help Midden-Drenthe schoon te houden 

Inwoners die aan de slag willen met het opruimen van zwerfafval en materiaal nodig  hebben, kunnen contact opnemen met de gemeente via tel. (0593) 53 92 22 of een mail sturen naar g.vellema@middendrenthe.nl. De gemeente stelt hesjes, grijpers en zakken beschikbaar. Ook is het mogelijk om deze materialen tijdens een bezoek aan de Milieustraat mee te nemen.  

Coronaproof 

Het opruimen van zwerfafval kan geheel coronaproof. Op www.middendrenthe.nl/zwerfafval staan tips hoe hiermee om te gaan. Daarnaast vind je op deze pagina informatie voor buurten, dorpen, straten, scholen, verenigingen die een eigen gebied willen ‘adopteren’ en schoonhouden van zwerfafval.