Menu Sluiten

Kordate aanpak, horecapand Rolderstraat voor drie maanden gesloten

De burgemeester heeft besloten om het horecapand Rolderstraat 60 voor een periode van drie maanden te sluiten. De sluiting gaat vandaag in. Door de politie is vastgesteld dat er op dit adres een bedreiging heeft plaats gevonden.

De politie kwam zondag in actie na een melding en heeft toen een aanhouding verricht.

Veiligheidsgevoel     Volgens de burgemeester is door het incident het veiligheidsgevoel aangetast van klanten, bewoners en ondernemers. Met zijn besluit wil de burgemeester het gevoel van veiligheid en de openbare orde herstellen. Ook wil hij verdere aantasting van het woon- en leefklimaat voorkomen.

Kwetsbare straat     De burgemeester tilt zwaar aan het incident omdat de Rolderstraat een verleden kent met criminaliteit en overlast. Hij verwijst naar de gezamenlijke aanpak van gemeente en politie om met een aantal maatregelen de Rolderstraat veiliger te maken. “Hoewel deze maatregelen recent beëindigd zijn, is de Rolderstraat nog steeds een kwetsbare straat. Als burgemeester hecht ik dan ook zeer grote waarde aan het veiligheidsgevoel van de bewoners, ondernemers en bezoekers van de Rolderstraat.”