Menu Sluiten

Koopmansplein kan deze zomervakantie weer bezoekers ontvangen

Het nieuwe heringerichte Koopmansplein is voor de zomervakantie klaar. Dat is eerder dan verwacht. Toen duidelijk werd dat het TT-Festival dit jaar niet door zou gaan, hebben de gemeente Assen en aannemer Dusseldorp (en alle leveranciers) alles op alles gezet om de planning te versnellen. Met als doel dat inwoners en bezoekers aan de stad deze zomer al kunnen genieten van al het nieuwe het plein te bieden heeft.

Afwerking voor de zomervakantie     Die versnelling is gelukt. De planning was eerst om de afwerking van het Koopmansplein, zoals het aanbrengen van groen, plaatsing van het speeleiland en het meubilair na het TT-Festival in het najaar te doen. Dat gebeurt nu voor de zomervakantie. De officiële opening van het plein staat voor dit najaar gepland.

De nieuwe huiskamer van de stad     Wethouder Mirjam Pauwels is trots op het resultaat. “Ik ben ervan overtuigd dat Assenaren en bezoekers aan de stad zich thuis zullen voelen op dit plein. Het is met recht de nieuwe huiskamer van de stad. Prachtig om te zien hoe de ideeën die door Assenaren zijn aangedragen voor de herinrichting van het plein terugkomen.  We hebben uitgekeken naar dit moment. Het is heel fijn dat het plein al voor de zomer in gebruik kan worden genomen.”

Ruimte voor ontmoeting     Het nieuwe plein heeft heel veel te bieden. Er is veel ruimte voor ontmoeting. Zo staan er verschillende typen bankjes, zelfs een bankje waar je aan kan schaken. Maar ook op de randen van de eilanden kan gezeten worden. Er is een mini podium met een stroomvoorziening en een speeleiland met een klimhunebed voor de kleine bezoekers. Daarnaast is er ruimte voor meer groen op het plein, dit geeft koelte in warme zomers  en meer biodiversiteit. Een van de blikvangers wordt een fontein op de plek waar de voormalige Singel overging in de Weiersloop. In de zomer biedt de fontein verkoeling en kan er volop gespeeld worden. Maar er kunnen straks ook projecties of korte animaties in de fontein worden getoond tijdens bijzondere momenten. Er blijft op het plein ruimte voor een groot podium of een ijsbaan.

Laatste werkzaamheden     De komende weken moeten nog een aantal werkzaamheden worden uitgevoerd. Begin juli is al het natuursteen gelegd. De komende weken worden stap voor stap de bankjes geplaatst net als de bewegwijzering en de laatste beplanting. De fontein is begin juli gereed en medio juli wordt gestart met de plaatsing van het speelhunebed. Dat is het enige dat in de zomervakantie geplaatst wordt. In het najaar wordt het plein officieel geopend. Uiteraard met leuke activiteiten voor de Assenaren. Want: zij hebben al vanaf het begin meegedacht en gestemd op de ontwerpen. Een plein van en voor de stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.