Menu Sluiten

Kinderopvang staakt opnieuw tegen hoge werkdruk

Medewerkers van de kinderopvang hebben vandaag opnieuw gestaakt tegen de hoge werkdruk in de sector. De Bonte Wever was het podium van de demonstratie. Er waren rond de 180 demonstranten aanwezig.

Foto © Omroep Assen / Gerrit Mennink

Door: Esmée Söllner

De medewerkers staken tegen de hoge werkdruk in hun sector, meldt RTV Drenthe. De actievoerders eisen dat werkgevers meer doen om op korte termijn de werkdruk te verlagen. Volgens FNV zou dat bijvoorbeeld kunnen door groepshulpen aan te nemen. De pedagogisch medewerkers moeten wat de bond betreft “hun tijd daadwerkelijk aan de kinderen kunnen besteden in plaats van aan administratie of de vuile vaat.”

Onder het personeel is ook veel onvrede over de hoge mate van flexibiliteit die van hen wordt geëist. Ze moeten “altijd maar flexibel zijn in hun tijd”, stelt FNV. “Een contract hebben voor 18 uur en 40 uur beschikbaar zijn, is geen uitzondering. Bied ze liever een contract met meer vaste uren aan in plaats van steeds maar dat onzekere stand-by staan.”

Tweede Staking

Het is de tweede landelijke staking van de kinderopvangsector dit jaar. In juli werd ook al een nationale actiedag gehouden. Daar deden toen geen Drenten aan mee.

(Tekst gaat verder onder foto)

Foto © Omroep Assen / Gerrit Mennink

Alleen FNV-leden gaan staken. Vakbond CNV maakte voor de zomer wél cao-afspraken met de werkgevers, die zijn verenigd in de organisaties BK en BMK. FNV vindt echter dat die tekortschieten.

Foto © Omroep Assen / Gerrit Mennink