Menu Sluiten

Kijkers doneren ruim 18 duizend euro voor de artiesten tijdens de 1,5 Meter Sessies

De 2e serie 1,5 Meter Sessies zit er op.

14 optredens, 14 streams. Het werd de vrijwilligers van Nijend24 niet gemakkelijk gemaakt deze keer. Verplaatsingen door mogelijk met corona besmette artiesten, de avondklok, glasvezelverbindingen die soms spontaan wegvielen. We hebben het allemaal opgelost. Uit de vele spontane reacties die Nijend24 ontving, bleek dat er in binnen- en buitenland veel kijkers erg van genoten hebben en ook nieuwe artiesten ontdekt hebben die ze nog niet kenden. 

Foto © Aangeleverde foto

De 2e serie begon aarzelend in december met wat eigenlijk de album presentatie van Edwin Jongedijk had moeten zijn. Er is een bonte verzameling van artiesten voorbij gekomen van jong talent tot gevestigde namen en regionale toppers: Edwin Jongedijk, Jan Henk de Groot, Iris Kroes, Desi Ducrot, Bertolf, Asman, Diederik Nomden, Sam & Julia, Lea Kliphuis, Ricky Koole, The Lasses, Vanderlinde, Philip Kroonenberg, Blackbird en niet te vergeten alle begeleidende muzikanten. Het leuke was dat op een uitzondering na iedereen die gevraagd werd, direct ”ja” zei.

Samen met de 1e serie heeft Nijend24 totaal 32 sessies uitgezonden. Hierbij heeft ons publiek 18.750 euro’s gedoneerd aan de muzikanten. Alle artiesten die in deze compilatie voorkomen, hebben direct ingestemd dat de opbrengsten voor deze laatste keer naar ons podium gaan. Nijend24 heeft alle sessies belangeloos en zonder enige bron van inkomsten of subsidie gemaakt.

Alle ‘1,5 Meter Sessies’ zijn terug te kijken op het YouTube kanaal van Nijend24.

Nijend24 hoopt dat de podia weer snel veilig open mogen, zodat we al onze uitgestelde optredens weer kunnen inplannen en iedereen weer in real live mogen ontmoeten.

De compilatie van de laatste serie ‘1,5 Meter Sessies’ is dinsdag 27 april om 20:30 te zien op het Youtube Kanaal van Nijend24, de Facebook pagina’s van Nijend24, Assen Stad en Drents Nieuws.