Menu Sluiten

Kerst in januari? In Assen kan het bij Yankee Doodle

De kerstruien liggen alweer achterin de kast, de kerstballen op zolder en de boom ligt buiten. Maar in Assen is er een plek waar alles nog hangt. Bij restaurant Yankee Doodle in Assen vieren ze dit jaar kerst een maand later. 

Video © Omroep Assen / Esmée Söllner

Door: Esmée Söllner

‘Zonde’, noemt eigenaresse Anita Koops het. De kerst is volgens haar de gezelligste periode van het jaar. “Toen de lockdown werd aangekondigd vlak voor de kerst zaten we met tranen in onze ogen te kijken. Dit is al het tweede jaar dat we de kerstdagen moeten missen. Ik vind dat juist de gezelligste periode van het jaar. Alle gasten zijn blij, het personeel is blij en het geeft sfeer. Daarom dachten wij, we verschuiven die kerst gewoon naar het eerste weekend dat we weer open mogen Een lekkere foute kerst.” 

‘Nog niet opgeruimd’

En wie denkt alleen het personeel in kerstkleding te zien, heeft het niet bij het juiste einde. De hele zaak is nog compleet in kerstversiering gehuld. “Bij ons is de kerstman nog niet terug naar huis. Alles is nog versierd, dat ruimen we na het weekend wel op. Want wij gaan kerst in het restaurant vieren. Hoe dan ook”, lacht Koops.

Het was niet de eerste keer dat het restaurant van Koops en haar man dicht moest. De tijd tijdens de lockdowns hebben ze gebruikt om de menukaart te vernieuwen en nieuwe gerechten te koken. “Daar heb je dan echt even tijd voor. Normaal doe je dat snel snel tussendoor. Dat is wel plezierig. Maar soms hebben we ook met tranen in onze ogen gezeten. Dan denk je wel eens: waar doe je het nog voor. Maar we gooien de handdoek niet in de ring. We hebben onszelf erdoorheen gevochten.” 

Foute kersttrui

Wie nog gehoopt had op een kerstviering dit weekend heeft pech. Het hele weekend is vol. Er is geen tafeltje meer te krijgen. “We hopen natuurlijk dat de meeste gasten ook even de kerstkleding of foute kersttrui uit de kast trekken. Maar niks is verplicht. Als het maar gezellig wordt, daar gaat het om!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.