Menu Sluiten

Jeugdhonk El Padrino niet welkom aan de Balkengracht

De stichting El Padrino wil aan de Balkengracht een plek realiseren waar de jeugd ui Kloosterveen zich kan vermaken en samen kan komen. De bewoners in de omgeving zijn daar niet blij mee. Zij vrezen overlast. In de raadsvergadering probeerde dhr. Bruggeman raad en college te overtuigen geen vergunning daarvoor af te geven.

Het bezwaar van Bruggema is dat gaat om de opvang van jongeren met probleemgedrag. De overlast van de wijk Kloosterveen wordt naar de buurt Huize Nassau verplaatst. Vooral in de avonduren na sluiting verwachte hij veel problemen. Bovendien is het centrum overdag gesloten, dus wat voegt het toe? Het gaat om ongeveer 150 jongeren, die door het oprichters echtpaar in de hand moeten worden gehouden. Bruggema spreekt namens 6 buurtbewoners en zij zijn van mening dat er geen vergunning moet worden afgegeven. Hij wijst de raad erop dat er andere locaties zijn. Hij pleit ervoor dat de gemeente zelf iets van de grond tilt in gemeentelijke locaties aan de Hoogspaningsweg of bij de Montessorirotonde.

Wethouder Jan Broekema zei dat de gemeente op de hoogte is van dit particuliere initiatief. De buurt zal worden betrokken bij de aanpassing van de omgevingsvergunning en heeft de mogelijkheid daar bezwaar tegen te maken.  

Het signaal is door de buurt Huize Nassau afgegeven, maar of het invloed heeft op de ontwikkelingen zal de tijd uitwijzen.