Menu Sluiten

In de maand oktober steekt Assen meer energie in minder energieverbruik

In oktober besteedt Assen extra aandacht aan energie. Met het najaar voor de deur een goed moment om na te denken over energie besparen en duurzaam opwekken. Dat is goed voor het milieu, draagt bij aan meer comfort en is beter voor de portemonnee.

Onder het motto OKTOBER ENERGIEMAAND organiseert de gemeente Assen daarom in oktober tal van activiteiten om met energie aan de slag te gaan.

Activiteiten oktober Energiemaand     Wie stappen wil maken om energie te besparen en aangenamer te wonen, volgt het energiecafé ‘hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar’. Wie persoonlijk advies wil, schrijft zich in voor één van de online flitsadviezen. Ook daagt de gemeente inwoners uit om samen met de wijk of buurt samen stappen te zetten. Daarvoor stelt de gemeente 2500 euro beschikbaar.

Kinderen aan de slag als junior energiecoach     Kinderen in de leeftijd van zeven tot en met twaalf jaar kunnen mee doen een challenge van vijf weken; junior energiecoach. Al bijna 40 kinderen hebben zich hiervoor opgegeven. Op 17 oktober is er een energiemiddag in het Duurzaamheidscentrum. Deze staat onder ander in het teken van duurzaam vervoer.

Denk mee over de nieuwe energievisie     Tijdens verschillende activiteiten wordt gevraagd naar inbreng en ideeën van de inwoners over energiebesparing in Assen. Zo is er op woensdag 13 oktober een inwonersavond voor  de nieuwe  energievisie van de gemeente.

Iedereen doet mee     “We vragen deze maand vooral aandacht voor het besparen van energie. Want wat je niet gebruikt hoef je ook niet op te wekken. En energie besparen kan in kleine en grote stappen. Zo is er voor iedereen een mogelijkheid om mee te doen,” zegt wethouder Karin Dekker. Kijk voor het volledige programma op www.assenl.nl/energiemaand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.