Menu Sluiten

Huus van de Taol leest digitaal voor

Maart staat normaliter in het teken van Drents voorlezen op de basisscholen door de provincie. Zo’n 150 vrijwilligers van het Huus van de Taol gaan op bezoek bij basisscholen in hun omgeving om daar voor te lezen en het kindertijdschrift Wiesneus te brengen. Dat kon dit jaar niet, daarom zijn er dit jaar voorleesfilmpjes. Op YouTube en via www.wiesneus.nl kunnen meesters en juffen op deze manier tóch een Drentstalig verhaal de klas in halen.

De voorkant van Wiesneus 2021, geïllustreerd door Natascha Stenvert Foto © Aangeleverde foto

Wat dit jaar wel hetzelfde is, is de Wiesneus. Het tijdschrift voor kinderen tussen 4 en 12 jaar heeft dit jaar het thema ‘In Beweging’ en wordt gewoon bezorgd door de vrijwilligers. Het staat ook dit jaar weer boordevol verhalen, gedichten, liedjes, spelletjes, puzzels en een lekker recept.
Naast het tijdschrift, dat ook in het Gronings, Sallands/Twents en Achterhoeks uitkomt, is er ook een digitaal thema te vinden op www.wiesneus.nl én een digitale lesbrief voor leerkrachten om inspiratie uit te putten. Bij het thema staan onder andere de liedjes Stoplocht en 1234-Daogse in wel vier Nedersaksische varianten.