Menu Sluiten

Hunebedweken: vijf weken lang gratis hunebedactiviteiten

Het Drentse Landschap, Staatsbosbeheer Geopark de Hondsrug en het Hunebedcentrum organiseren de Hunebedweken. Van 9 augustus tot en met 12 september zijn er tal van activiteiten waaraan je kunt deelnemen.

Foto © Pixabay

Omdat grote evenementen niet door kunnen gaan door de coronacrisis, wordt er ook dit jaar geen Dag van het Hunebed georganiseerd, dat bijna tien jaar lang halverwege augustus door de partijen werd georganiseerd. Daarom komen de organisaties met de Hunebedweken: vijf weken lang activiteiten rondom hunebedden.

Alle activiteiten zijn gratis en in veel gevallen hoef je niet te reserveren. “Samen willen we de vakantiegangers en museumbezoekers iets bieden wat altijd door kan gaan en waarmee we ze toch ook iets kunnen meegeven van dit oeroude gebied en het verhaal rondom onze hunebedden”, vertelt Hanna Schipper van Het Drentse Landschap.

Vakantiedrukte

Drenthe is populair in de vakantie en dit merken ze ook bij het Hunebedcentrum. Ze zijn dagelijks volgeboekt en het ‘nee-verkopen’ is een dagtaak geworden. “De activiteiten in de hunebedweken bieden alternatieven voor teleurgestelde bezoekers. Staatsbosbeheer en Het Drentse landschap zien dat vakantiegangers vooral de bekende hoogtepunten opzoeken en zo een hoop prachtige Drentse gebieden en onbekende hunebedden missen.”

Meer informatie kun je vinden op de website van het Hunebedcentrum: https://www.hunebedcentrum.eu/hunebedweken/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.