Menu Sluiten

Humanitas verrast haar vrijwilligers

“ Onze vrijwilligers daar draait het om”

Op zaterdagmiddag 4 september werden de vrijwilligers van Humanitas getrakteerd op een gevarieerd programma. Na een stadswandeling, werd het gezelschap ontvangen in openluchttheater Tivoli om vervolgens de middag af te sluiten in het Duurzaamheidscentrum.

Foto © Aangeleverde foto

Ook voor Humanitas was het afgelopen jaar een moeilijk jaar. Vrijwilligers hebben het hele jaar gedaan wat ze konden, maar door Corona konden ook veel activiteiten niet doorgaan.
Om de draad in september weer goed op te kunnen pakken, zijn de vrijwilligers van cruciaal belang, om dit te benadrukken zijn ze op deze middag in het zonnetje gezet.

“Vrijwilligers met elkaar in contact brengen waardoor ze elkaar inspireren en van elkaar leren is een belangrijk onderdeel van het werk van Humanitas” aldus Humanitas bestuurslid Gini Groothuis.” Een hele tijd was dat alleen mogelijk via beeldscherm, nu kunnen we elkaar weer echt ontmoeten, natuurlijk met in achtneming van de de geldende Coronaregels.”

Eerst werd er onder begeleiding van een stadsgids samen gewandeld en uiteraard veel gepraat. In openluchttheater Tivoli werd de groep toegesproken door een lid van het bestuur en vervolgens toegezongen door het duo Pattiwael & Nanuru. De zelfgeschreven intieme liedjes met af en toe een rode peper zoals de zangers het zelf schetst, pasten goed bij het doel van de middag en werden zeer gewaardeerd door de groep.
Na afloop was er alle ruimte om onder het genot van een drankje en een hapje in het aangrenzende Duurzaamheidscentrum ervaringen, ideeën en plannen samen uit te wisselen.

Met hernieuwde energie, nieuwe ideeën en plannen worden de activiteiten van Humanitas langzamerhand weer opgepakt.
De vrijwilligers van Humanitas helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen door mee te denken en naast de deelnemer te gaan staan. Ze bieden praktische hulp, tips, vriendschappelijk contact en een luisterend oor.
Op www.humanitas.nl/assen vindt u alles over het werk van Humanitas.
U kunt ook bellen met 06- 18815923.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.