Menu Sluiten

Hoeveel Publiek toegankelijke toiletten telt Assen?

Mensen die te kampen hebben met spijsverteringsziekten, stoma of blaasproblemen hebben vaker een toilet nodig. Thuis is dat geen probleem, maar wat als je onderweg bent? Waar is een ‘gastvrij openbaar toilet’? Waar zijn dergelijke toiletten in Assen?

Aanstaande donderdag 19 augustus (van 15.00 uur tot ongeveer 17.00 uur) organiseert gemeente Assen, samen met VVV Assen en Vaart in Assen, de Aftrap ‘Gastvrije toiletten Assen’. Samen met genodigde ervaringsdeskundigen, participatieraad, inclusie-ambassadeurs en raadsleden worden toegankelijke toiletten in Assen in kaart gebracht voor ‘de HogeNood app’.

HogeNood app     In deze app staat een overzicht van openbare toiletten in heel Nederland. Het is de bedoeling met deze actie zo veel mogelijk toiletten in Assen toe te kunnen voegen aan deze app. Een ontspannen bezoek aan de stad voor iedereen is het doel.

Iedere WC telt     In Nederland zijn te weinig publiek toegankelijke toiletten. De Toiletalliantie streeft ernaar om voor 2023 voldoende openbare toiletten in Nederland te hebben. Voldoende voor de 2 miljoen mensen met een spijsverteringsziekte, de 1,5 miljoen blaaspatiënten, ouderen, vrouwen, dagjesmensen en iedereen die onderweg af en toe een toilet nodig heeft. Op de website Iedere wc telt is hierover meer te lezen.

HogeNood     De Hoge Nood App is de betrouwbaarste toilet app in Nederland. Er staan meer dan 9.500 gecontroleerde locaties op. Een toiletkeuze is voor iemand te bepalen aan de hand van informatie zoals, afstand, voorzieningen en toegankelijkheid. Het is een handige gratis app om met de mobiele telefoon snel de dichtstbijzijnde ‘gastvrije wc’ te vinden.  En Assen schiet te kort vandaar de zoektocht naar ‘Gastvrije toiletten.’  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.