Menu Sluiten

Hoe effectief is lobbyen door Drentse gemeenten?

De rekenkamercommissies (RKCs)van Emmen, Assen, Coevorden, Aa & Hunze, Borger-Odoorn, Midden-Drenthe en Noordenveld gaan gezamenlijk onderzoeken wat de effectiviteit is van de lobby vanuit Drentse gemeenten richting het Rijk en Europa.

De Drentse RKCs hebben periodiek overleg over actuele ontwikkelingen en bespreken dan ook de mogelijkheden van gezamenlijk rekenkameronderzoek. Alle Drentse gemeenten lobbyen, maar wat levert dat op? Dat bracht de RKCs op het idee van een gezamenlijk onderzoek. Hoe effectiviteit is deze Drentse lobby.

Eigen kracht     Onderdeel van Rijks- en Europees beleid is dat subsidie kan worden verkregen door krachtige samenwerkingsverbanden die de werkgelegenheid in een specifieke sector of regio versterkt. Uitgangspunt is de eigen kracht van de regio en niet, zoals in het verleden, de achterstand van de regio. Wat betekent dit voor de Drentse gemeenten? Wat is de slagkracht van deze gemeenten? Er wordt gekeken naar regionaal georganiseerde inspanningen, maar ook naar lobbyactiviteiten vanuit één of enkele gemeenten

I&O Research     Aan dit onderzoek, dat zal worden uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research, doen de rekenkamercommissies van Emmen, Assen, Coevorden, Aa & Hunze, Borger-Odoorn, Midden-Drenthe en Noordenveld mee. Het onderzoek zal in de eerste helft van 2022 worden afgerond.