Menu Sluiten

Het ‘Harry Muskeepad’ in Grolloo is vandaag geopend

Vanaf vandaag kun je een stuk wandelen over het Harry Muskeepad in Grolloo. Het pad is vanmiddag officieel geopend, op de dag dat Muskee 80 jaar zou zijn geworden.

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

Door: Romy Posthumus

“Harry Muskee is een begrip in Grolloo. Hij heeft Grolloo op de kaart gezet. Harry Muskee is een hele goede ambassadeur voor Grolloo, en daarmee ook voor Aa en Hunze en Drenthe.” Met deze woorden opende wethouder Henk Heijerman van de gemeente Aa en Hunze het pad vernoemd naar de bekende blueszanger.

Toepasselijke naam

Het pad, tussen de Hoofdstraat en de N36, wordt tijdens het Holland International Bluesfestival door bezoekers gebruikt om van de auto naar de ingang van het festivalterrein te lopen. Daarom leek het Stichting Blues in Grolloo, die ook het C+B museum onder haar hoede heeft, een toepasselijke naam.

“Stichting Blues in Grolloo kwam met het idee om een pad te vernoemen en dat is bij de gemeente enthousiast ontvangen”, vertelt Heijerman.

Rotonde in Assen

Vorig jaar is er al een rotonde in Assen vernoemd naar Muskee. Dit is de nieuw aangelegde Rolderrotonde. Ook deze vernoeming gebeurde op het verzoek van Stichting Blues.

Assen speelde namelijk een belangrijke rol in het leven van de blueszanger. Hij werd er geboren, zat er op school, voetbalde en volleybalde er, en speelde met Cuby & The Blizzards regelmatig in het vroegere zalencentrum Bellevue.