Menu Sluiten

Het Aomer Rondtie: wandelen bij café De Amer

Voor wandelaars die De Acht van Amen willen lopen, heeft cultureel café De Amer sinds kort een leuke, nieuwe aanvulling: het Aomer Rondtie. Bij het rondje horen onder andere een gratis te downloaden app met informatie bij de wandelroute, een gezellige quiz over de rijke geschiedenis van het café en natuurlijk ook de Aomer Appelblues en een borrelplankje.

Foto © Pixabay

Het gevarieerde natuurgebied rondom De Amer is al sinds jaar en dag geliefd bij wandelaars. De Staatsbosbeheerroute ‘De Acht van Amen’ bestaat uit twee lussen van elk ongeveer drie kwartier wandelen. De totale lengte is ruim 5 km en start en eindigt bij café De Amer. De route gaat over avontuurlijke bospaadjes, langs weilanden met koeien en schapen, kleine vennetjes met kikkers en natuurlijk het meanderende Amerdiepje. Het maakt niet uit in welk jaargetijde of onder welke weersomstandigheden, ‘het Achtje’ is altijd de moeite waard.

Om er écht een uitje van te maken, kan de tocht langs het Amerdiepje sinds kort worden uitgebreid met het Aomer Rondtie, een initiatief van café De Amer. Tijdens de tocht komen wandelaars met een gratis te downloaden app meer te weten over de Drentse natuur én kunnen ze hun kennis testen. En eenmaal terug ligt er in het café een verrassende quiz over de geschiedenis van dit befaamde muziekcafé op hen te wachten.

Voor het lopen van de route en het spelen van de quiz is een smartphone onontbeerlijk.

Zie voor meer informatie de website www.cafedeamer.nl of stuur een mailtje naar horeca@cafedeamer.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.