Menu Sluiten

Henk Nijmeijer treedt terug als fractievoorzitter GroenLinks Drenthe

Henk Nijmeijer heeft aangegeven terug te treden als fractievoorzitter van de Statenfractie van GroenLinks in Drenthe. Nijmeijer zal, na het zomerreces, worden opgevolgd door Elke Slagt-Tichelman.

Elke Slagt was al vice-fractievoorzitter en is al goed ingewerkt in haar nieuwe rol binnen de fractie. “Het mooie van GroenLinks Drenthe is dat we een heel divers en een hecht team hebben”, zegt Elke. Zij wil met haar bevlogenheid en betrokkenheid de komende periode zich inzetten voor het verder versterken van GroenLinks in Drenthe en samen met de coalitie het coalitieakkoord verder gaan realiseren. Met deze wisseling verandert de samenstelling van de fractie niet, alleen worden de rollen nu anders verdeeld.

Henk Nijmeijer wordt per 26 juni waarnemend bestuurder bij stichting Noorderzorg, een ouderenzorginstelling actief in de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland in Groningen. Hij zal actief Statenlid blijven in de Drentse GroenLinks fractie. “Mijn nieuwe werk vraagt veel aandacht en de combinatie met het fractievoorzitterschap zal een te groot beslag leggen op mijn beschikbare tijd dat het moeilijk is om beide functies ordentelijk te combineren”, aldus Nijmeijer.