Menu Sluiten

Harmke Vlieg weg uit Asser politiek, maar wil publieke zaak in het Noorden blijven dienen

Na acht jaar raadslid en acht jaar wethouder te zijn geweest in Assen is het tijd om afscheid te nemen, vindt Vlieg. “Dat gaat altijd met gemengde gevoelens”, zegt ze in het Radio Drenthe-programma Cassata. “Het is mooi om deze periode af te ronden, zestien jaar is een lange tijd. Ik heb Assen zien veranderen en daar zelf een steentje aan mogen bijdragen. Maar soms is het ook tijd voor nieuwe mensen en voor jezelf ook voor nieuwe uitdagingen.”

Macht

Al voor ze aan haar tweede periode als wethouder begon, had Vlieg bedacht dat het haar laatste kunstje in de Asser politiek zou worden. “Ik vind macht best een gevaarlijk ding. Als je heel veel invloed hebt, dan is er altijd een risico dat het aan je gaat kleven”, legt ze uit. Als wethouder kan dat ook verkeerd uitpakken. “Dat je je daarnaar gaat gedragen. Dat kan je gaan beïnvloeden. Ik vind acht jaar op zo’n positie daarom echt genoeg.”

Daarnaast zal een wisseling van baan ook persoonlijk rust brengen, verwacht ze. Het wethouderschap ‘is er continu’, geeft ze aan. “Het is een verantwoordelijkheid die je draagt. En ik kan er ook naar uitzien dat ik dat even niet hoef.”

Lees hier het gehele interview met Harmke Vlieg van RTV Drenthe.