Menu Sluiten

Grote groepen weer welkom op de boerderij!

Win een weekendje weg bij de boer voor 10 personen

In verband met de coronamaatregelen hebben boeren en tuinders met een groepsaccommodatie hun deuren ruim een jaar gesloten moeten houden. Inmiddels zijn de groepsaccommodaties bij de boer gelukkig weer geopend. Om dat te vieren en om agrarische groepsaccommodaties onder de aandacht te brengen, verloten LTO Nederland, ZLTO, LTO Noord en LLTB een weekendje weg bij de boer voor tien personen.

Foto © Aangeleverde foto

Het afgelopen jaar was een zwaar jaar voor boerderijen met groepsaccommodatie: vanaf maart 2020 tot aan juni 2021 hebben de reserveringen voor groepsaccommodaties nagenoeg stilgelegen.

“Veel agrariërs zijn afgelopen jaren gestart met alternatieve bronnen van inkomsten. We zagen in de bredere verblijfsrecreatie tussen 2013 en 2018 bijna een verdubbeling. Daaronder vallen ook de steeds populairdere groepsaccomodaties. Helaas geldt voor deze ondernemers dat zij maanden aan inkomsten zijn misgelopen, door de verplichte sluiting vanwege de corona maatregelen. Hopelijk mogen zij de komende tijd weer vele gasten ontvangen. We moedigen dan ook iedereen aan om bij het boeken van een weekendje weg te denken aan de groepsaccomodaties bij de boer!”, aldus Linda de Groot, bestuurder van de vakgroep Multifunctionele Landbouw.

Winactie: weekendje weg bij de boer

Inmiddels laten de coronamaatregelen weer toe om met de hele familie, de vriendengroep, het voetbalteam, de klas of met samengestelde gezinnen een weekendje weg te vieren En wat is er nou leuker dan met z’n allen te overnachten in een groepsaccommodatie bij de boer?

De prijswinnende inzending wint een weekendje weg voor 10 personen op een buitengewone locatie bij de boer. Slapen in een ballonmand bij Pergama Landjuweel in de tuin van Brabant: Haaren. Klik hier voor meer informatie over de winactie.

Agrarische groepsaccommodaties in Nederland

Inmiddels telt Nederland ruim 400 agrarische groepsaccommodaties. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een vakantieboerderij, een trekkershut of een pipowagen. In 2018 werd de totale omzet van agrarische groepsaccommodaties geschat op €54 miljoen. Daaruit blijkt dat deze tak voor veel boeren en tuinders een serieus onderdeel van hun bedrijfsmodel is. Vanaf de uitbraak van de coronacrisis in Nederland tot aan de versoepelingen in juni 2021 is de omzet nagenoeg nihil geweest, door het uitblijven van boekingen.

Klik hier voor een overzicht van groepsaccommodaties in de regio.