Menu Sluiten

Gratis halfuur parkeren met kortingskaart in de binnenstad van Assen

B en W van Assen hebben besloten om kortingskaarten van een half uur voor de parkeergarages beschikbaar te stellen aan ondernemers met click & collect. Ook winkeliers die gaan werken met een reserveringssysteem voor klantbezoek in de winkel en horeca met een afhaalfunctie komen voor de kortingskaarten in aanmerking.

Parkeermotie     Op deze wijze wil het college ondernemers helpen en ondersteunen. Ook geven B en W op deze wijze uitvoering aan een motie die donderdagavond (18 febr.) door de gemeenteraad werd aangenomen. Er is ook gekeken naar mogelijkheden om het eerste half uur van parkeren op straat gratis aan te bieden, maar daar zitten te veel haken en ogen aan. Bovendien kan het niet op korte termijn worden gerealiseerd. 

Het bestelde ophalen     Strekking van die motie was om klanten van winkels met het click & collect systeem een half uur gratis parkeren aan te bieden. Ondernemers kunnen klanten een kortingskaart geven op het moment dat zij eerder bestelde producten komen ophalen. Nu het kabinet gisteravond heeft aangekondigd dat bezoek aan winkels op afspraak volgende week ook mogelijk wordt, komen winkeliers die hier gebruik van maken eveneens voor de kortingskaarten in aanmerking evenals horeca met een afhaalfunctie.

Ondernemers kunnen met ingang van morgen de kortingskaarten aanvragen bij het parkeerbureau (parkeerbeheer@assen.nl). Ze worden dan binnen een dag verstrekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.