Menu Sluiten

GGZ Drenthe doet mee aan Ontdekdezorg week

Van 22 tot en met 27 maart vindt de Ontdekdezorg week plaats. De Ontdekdezorg week biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om kennis te maken met werken in zorg en welzijn. De activiteiten vinden dit jaar online plaats. Ook GGZ Drenthe organiseert deze week diverse activiteiten, gericht op verpleegkundigen en agogen, om te laten zien hoe leuk het is om te werken binnen de geestelijke gezondheidszorg. 

Foto © Aangeleverde foto

Aan tafel bij GGZ Drenthe
Op woensdag 24 maart om 10.00 uur vindt er een online ronde tafelgesprek plaats: Aan tafel bij GGZ Drenthe. Tijdens dit ronde tafel gesprek gaan Lilian Stam, verpleegkundige Klinische Rehabilitatie, Silvia van der Veen, verpleegkundige Duurzaam Verblijf en Annelot van Peursem, sociotherapeut en agogisch regiehulpverlener Forensische Psychiatrie met elkaar in gesprek over hun ervaringen. Tijdens dit gesprek komt aan de orde hoe het is om met zo’n afwisselende patiëntenpopulatie te werken, hoe het is om te werken binnen deze afdelingen en wat je hiervoor nodig hebt.

Verpleegkundige Lilian Stam: “Binnen GGZ Drenthe zien we mensen. Bijvoorbeeld bij overplaatsing van een patiënt van de ene naar de andere afdeling willen we voorkomen dat hij in die nieuwe omgeving niemand kent en niet weet wat hij kan verwachten, want dat kan leiden tot terugval. Dus zo gauw we weten dat een nieuwe patiënt naar ons wordt overgeplaatst, zoeken we hem van te voren actief op de afdeling op waar hij op dat moment verblijft. We laten zien wie we zijn, waar hij straks terechtkomt en heten hem welkom.” Voor het hele verhaal van Lilian, kijk op: https://ggzdrenthe.nl/verhaal/kennismaken.

Ontdek de opleidingen tot mbo- en hbo-verpleegkundige
Op donderdag 25 maart om 15.00 uur geven Ria Posthumus en Gabriëlle van Rijswijk, beiden praktijkopleider bij GGZ Drenthe, een presentatie over de opleidingsmogelijkheden op het gebied van MBO-V en HBO-V binnen GGZ Drenthe. Tijdens deze presentatie vertellen ze wat het werk van verpleegkundige inhoudt en welke doelgroepen en afdelingen er zijn. Ook vertellen ze over de opleiding: wat houdt dit in, welke tijdsinvestering wordt er verwacht, wat heeft GGZ Drenthe te bieden?

Verpleegkundig Specialist
Daarnaast wordt er informatie gegeven over het werken als Verpleegkundig Specialist. Een verpleegkundig specialist GGZ (GGZ-VS) is in de eerste plaats verantwoordelijk voor de directe patiëntenzorg in de rol van regiebehandelaar. Daarnaast is de GGZ-VS opgeleid als praktijkonderzoeker, innovator en coach.

Interesse? Neem dan eens een kijkje op: www.ggzdrenthe.nl/ontdekdezorgweek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.