Menu Sluiten

GGD Drenthe gaat vanaf woensdag vaccineren zonder afspraak in Assen

Vanaf aanstaande woensdag gaat de GGD vaccineren zonder afspraak. Dat kan in Assen en Emmen. De locaties zijn op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur geopend voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder die zich zonder afspraak willen laten inenten. Zij krijgen het vaccin van BionTech/Pfizer.

Foto © Pixabay

Na het toedienen van de vaccinatie wordt gelijk een datum afgesproken voor de tweede prik. Die wordt normaal gesproken gezet na 28 dagen. Alleen mensen die al corona hebben gehad, hebben aan één vaccinatie genoeg. “Geldt dit voor jou, geef dit dan aan op de locatie”, aldus de GGD.

Voldoende vaccins op voorraad

Het is niet mogelijk om de tweede coronavaccinatie te krijgen zonder een afspraak te maken. Dit komt volgens de GGD omdat er al veel afspraken gemaakt zijn voor een tweede prik, en daarvoor voldoende vaccins voor gereserveerd moeten zijn. Anders zouden de vaccins al vroeg op de dag op kunnen zijn, zo stelt de gezondheidsdienst.

Overigens ligt bij het halen van de tweede coronavaccinatie alleen de dag vast. Mensen kunnen dus de hele dag komen wanneer de priklocatie geopend is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.