Menu Sluiten

Fractie D66 wil TT-Run Assen behouden

De TT-run is een hardloopwedstrijd op het snelste asfalt van Nederland. Maar in de media werd bekend gemaakt dat de TT-Run op het TT-circuit stopt na 13 edities. De organisatie voelt zich genoodzaakt te stoppen, omdat “de subsidie niet hoog genoeg is voor de kosten die gemaakt worden.”

D66 gaat ervan uit dat het college het met de fractie eens is dat sport- en beweegevenementen onderdeel zijn van de sportcultuur van Assen en deze behouden moeten blijven. “Wij vinden sport en bewegen belangrijk voor de mentale en fysieke gezondheid van onze inwoners en de leefbaarheid in onze gemeente,” zegt D66 fractievoorzitter Adinda Bornkamp. De fractie is van mening dat sportevenementen zoals de TT-Run inspireren en aansluiten bij de ambities in het Asser Sportakkoord. “Wij zien graag dat evenementen zoals de TT-Run behouden blijven in Assen,” betoogt Bornkamp.

Ga in gesprek     “Waarom dekt de gegeven subsidie nu niet meer de kosten?” vraagt Bornkamp zich af. “En heeft het college inzicht in die kosten?” D66 wil dat het college in gesprek gaat met de organisatie om te kijken naar oplossingen om de TT-Run te behouden.