Menu Sluiten

Fiets4Daagse keert na jaar van afwezigheid terug

Dit jaar gaat de jaarlijkse fietsronde door Drenthe weer door. Vier dagen lang kan er 30, 40 of 60 kilometer gefietst worden door de provincie. Assen is een van de startlocaties en daar had iedereen er vanochtend zin in.

Foto © Omroep Assen / Esmée Söllner

Door: Esmée Söllner

In Assen starten ruim duizend fietsers. “Mensen konden zich alleen digitaal inschrijven en hierbij een tijdsslot aangeven tussen 08:00 en 11:00 uur. Elke 10 minuten start er een groepje fietsers”, vertelt Rieks Poelman. Hierdoor is er een goede doorstroom en is het niet te druk bij de start. Door de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk om op locatie nog aan te melden.

‘Alles verloopt op rolletjes’

Bij aankomst krijgen de deelnemers een tasje met daarin de route en een vlaggetje. De doorstroom is goed en volgens Poelman verloopt alles op rolletjes: “Alles verloopt op twee wielen. Wij zijn ontzettend tevreden hoe het nu gaat en hebben er zin in.”

Onderweg zijn er verder geen activiteiten georganiseerd door de organisatie van de Fiets4Daagse. Dat kan helaas niet, maar de horeca is wel open. Van tevoren heeft de organisatie aangegeven dat de route langs bepaalde horeca zaken komt. Er was slechts één zaak die dicht is gegaan, omdat ze de huidige maatregelen niet kunnen hanteren.