Menu Sluiten

F1-coryfee David Coulthard steelt de show bij Jack’s Racing Day

David Coulthard was gisteren de grote publiekstrekker bij de Jack’s Racing Day op het TT Circuit. De voormalig Formule1-coureur won dertien Grand Prixs en werd in 2001 vicewereldkampioen. Hij genoot vandaag ook zelf volop van het gecombineerde auto- en motorsportevenement in Assen.

© RTV Drenthe/Karin Mulder

“Ik hoef jou niet uit te leggen dat Nederlanders grote sportliefhebbers zijn. Zeker van de motorsport. En dit is één groot feest van alles op wielen en alles met een motor”, zegt Coulthard tegen RTV Drenthe na zijn spectaculaire en vooral luidruchtige demonstratie.

Auto Sebastian Vettel
Tegenwoordig is de 51-jarige Schot tv-commentator en geeft hij dus demonstraties met Oracle Red Bull Racing. “Deze auto is van de vorige Formule 1-generatie met een V8-motor. Daardoor maakt hij ook meer geluid dan de huidige hybride auto’s. Dit was de auto waarmee Sebastian Vettel in het WK reed. Soms is het goed om terug in de tijd te gaan”, merkt de veteraan op.

(Tekst gaat verder na foto)
© RTV Drenthe/Karin Mulder

Wheely’s van Aegerter
Buiten auto’s zijn er natuurlijk ook motoren op de Jack’s Racing Day. De 31-jarige Zwitser Dominique Aegerter is de regerend wereldkampioen in de Supersport-klasse. Hij rijdt in dienst van Ten Kate Racing uit Nieuwleusen. Ook in het wereldkampioenschap elektrisch racen is hij de leider in de tussenstand van het WK en dus lijkt zijn wheelie, tijdens zijn demonstratie, misschien niet zo heel handig. Maar daar denkt de Zwitser anders over.

“Ik zoek het randje niet op, maar je loopt natuurlijk de hele dag door risico’s. Maar ik hou ze hier beperkt.” En Aegerter traint af en toe wel eens om op z’n achterwiel te rijden. “Als je goed finisht is het natuurlijk leuk om een wheelie voor de fans te doen. Dus ik oefende er al op toen ik nog jong was.

Bekijk hier beelden van RTV Drenthe van Jack’s Racing Day.

Dakar Rally
En als het om auto’s en motoren gaat kan natuurlijk ook de Dakar Rally niet ontbreken. Nederlandse deelnemers aan de zwaarste rally ter wereld hebben voor dit weekend hun weekend hun bivak opgeslagen op de paddock in Assen. En ook David Coulthard is geïnteresseerd in deze wereld en gaat op bezoek bij Tim Coronel.

“David wilde weten hoe dat allemaal met Dakar gaat”, verklaart Coronel. “We kennen elkaar goed en hij volgt dat altijd omdat er in januari verder geen andere auto-evenementen zijn. Maar hij had vooral technische vragen.”

Coulthard zelf zullen we voorlopig niet aan de start zien van de Dakar Rally: “Ik heb meegedaan aan de 24 uur van Le Mans. Dat vond ik al te lang. En Dakar is dag na dag na dag. Ik bewonder die coureurs heel erg. Maar ik ben meer van: twee uur racen en dan weer naar huis”, besluit de voormalig F1-coureur.

Morgen opnieuw Jack’s Racing Day

Jack’s Racing Day gaat morgen verder op het TT Circuit. Het programma duurt van 8.15 uur tot 17.54 uur. De toegang is gratis, maar vooraf moeten via internet kaartjes worden besteld.