Menu Sluiten

Erwin Java & Travel Party op Binnen Blues minifestival in Grolloo

In hét Blues-dorp van Nederland keert de Binnen Blues terug in de stamkroeg van Cuby + the Blizzards. Geen wonder, want de ex-gitarist die in zijn carrière lang met Cuby heeft gespeeld, verzorgt ook de main-act. Samen met gitarist Sean Webster, mondharmonicaspeler Tollak Ollestad en de Cat Fever Band houden zij de Blues vast in café Hofsteenge.

Op zaterdagavond staat Hofsteenge weer open voor het organiseren van deze avond. Een betere locatie is niet te vinden, want de grote C+B kwam hier graag. Waarbij de Blues een vergaan onderwerp is in de tegenwoordige samenhang van muziek, spettert het enthousiasme over het genre alleen al van de sfeerrijke ruimtes af. 

Door: Quentin Sibbald

Foto © Omroep Assen / Metha Kramer

Hall of Fame

Wanneer je binnenloopt, verraadt het decor al snel wat voor avond het wordt. De ”hall of fame” is een gang die vol staat met Bluesartiesten van over de hele wereld en in Grolloo hebben opgetreden: Van Morrison, leden van ZZ Top en legendarische Beatlesdrummer Ringo Starr. Aan het einde van deze gedecoreerde hal bevindt zich het café/restaurant met een klein podium om de hoek. Voor de hall of fame is links het Bluescafé. Hier staat Erwin Java met twee acts.

Cat Fever Band

”Cat Fever”, zo zeggen de bandleden het zelf in een monoloog tussen de liedjes door, is een verwijzing naar het ziek worden van katten. Nu weet ik zelf niet of dat niet meer zoekt naar een bepaalde referentie, maar ziek van dit optreden word je niet. De Cat Fever Band, afkomstig uit Stadskanaal, bestaat uit een zestal ervaren muzikanten. Met het geluid, bestaande uit een mix van blues en soul, rock en funk, neemt de band al gauw de aandacht weg uit de eetzaal. De zaal stroomt als vuur met liefhebbers vol van alle soorten. De Harry Muskee-shirtjes, vesten met en zonder drukwerk en vooral blikken met plezier. Foto © Omroep Assen / Metha Kramer

Erwin Java & Travel Party

De Asserse Erwin Java heeft zijn start gevonden in de ”Wild Romance” van Herman Brood en Cuby and the Blizzards. Als doorgewinterde bluesgitarist is hij na de val van de laatst genoemde band begonnen aan zijn avontuur om zijn passie voor Blues te delen aan luisteraars. Zo ook bij dit festival. Na een kort voorwoord over een jeugdherinnering van Cliff Richard, begint hij met spelen. Met zijn afgelakte gitaar: dé Stratocaster opent hij samen met de scheurende stem van Sean Webster het minifestival met het hoofdoptreden. De Blues leeft voort in Grolloo.

Foto @ Omroep Assen / Metha Kramer