Menu Sluiten

Duiven voeren en dragen van verboden motorclubkleding niet toegestaan in Assen

De raad stemde donderdagavond in met de aanpassing van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) om het voeren van dieren in de binnenstad te verbieden. Het dragen van kleding van door de rechter verboden motorclubs is voortaan ook verboden.

De raad had in de consulterende vergadering nogal wat aanvullende opmerkingen op de APV. Het voeren van dieren op privéterrein, het vissen aan de kop van de Vaart en wat is in een strenge winter toegestaan, riep bij de fractie de nodige vragen en reacties op. Al deze op- en aanmerkingen heeft het college in de APV verwerkt. Het vissen aan de kop van de Vaart is nu toegestaan. De Kolk valt nu buiten het gebied waar voeren is verboden.

Motorbendekleding     Het verbieden van kleding van verboden Outlaw Motorcycle Gangs is in de Consulterende vergadering niet behandeld. GroenLinks had daarover nog vragen uitstaan. Hans Marskamp (GrL) vond, na het na de reactie op de gestelde vragen, dat het college te voorbarig was met dit verbod. De motorclubs zijn wel veroordeeld, maar er loopt nog een hoger beroep, dus het vonnis is nog niet definitief. “Waarom vooruitlopen op die juridische stappen. Waarom die haast?”  Burgemeester Marco Out zei dat het hier ging om een vonnis van de bestuursrechter. En als we wachten tot alle procedures zijn afgerond zijn we mogelijk te laat. Mocht de Hoge Raad het vonnis vernietigen dan is de APV makkelijk aan te passen.

De raad stemde voor de wijzigingen van de APV en daarmee is het voeren van de duiven in de binnenstad dus verboden. GroenLinks gaf echter aan tegen het verbod van de motorclubkleding te stemmen. “We moeten nu niet iets regelen dat we mogelijk later weer terug moeten draaien.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.