Menu Sluiten

Duiven overlast, doden is niet de oplossing

Het Koopmansplein en de bebouwde omgeving worden geplaagd door overlast van duiven. In de Asser media werd gemeld dat in opdracht van vastgoed ondernemer Leyten duiven gevangen zijn en gedood door vergassing. Bas Ananias was hier boos over en stelde vragen aan het college.

Bas Ananias (SP) blies hoog van de toren en zij dat “die vastgoed cowboy 200 duiven had laten vermoorden.” Voorzitter burgemeester Marco Out berispte hem, want zo sprak je niet over investeerders in onze stad.           

Ook betoogde Ananias dat dergelijke misstanden konden ontstaan omdat Assen geen beleid heeft met betrekking tot dierenwelzijn. Een beleid waar de SP al lang op aandringt. Ook verbaasde hij zich over het feit dat volgens de gemeente de overlast wordt veroorzaakt door ongeveer 90 duiven. Terwijl Rentokil beweert 200 duiven gedood te hebben. Hij wilde weten welke stappen naar Leyten toe worden ondernomen.

Niet onrecht matig Wethouder Bob Bergsma veroordeelt de aanpak van Leyten. De gemeente is met de vastgoed eigenaar in gesprek. “De gemeente Assen wil een diervriendelijk aanpak,” zegt Bergsma. Maar “Leyten heeft niets onrechtmatigs gedaan, want de duif is geen beschermde diersoort. De dieren mogen gedood worden mits dit pijnloos gebeurt. Van een straffend optreden van de gemeente kan dus geen sprake zijn.”

De gemeente werkt aan een plan van aanpak om de duivenoverlast te bestrijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.