Menu Sluiten

Duik mee in de toekomst van Assen

Moet Assen wel of geen openluchtzwembad krijgen? Dat is de hoofdvraag bij een digitale peiling onder inwoners van de gemeente Assen. Van 9 tot 21 april kunnen inwoners meedenken over een openluchtzwembad of een verbetering van de Baggelhuizerplas. Deze peiling is een belangrijk onderdeel van de besluitvorming hierover.

© Drents Archief

Onderzoek openluchtzwembad

Zwemmen is voor veel mensen een manier voor ontspanning, sport of afkoeling. Daarnaast is zwemmen goed voor de gezondheid en veiligheid. Goed kunnen zwemmen voorkomt ongelukken in en rondom het water. De gemeenteraad ziet het belang van zwemmen in en heeft in 2023 opdracht gegeven vervolgonderzoek te doen naar de mogelijkheden van een nieuw openluchtzwembad in Assen. Bij het onderzoek kijkt de gemeente ook of verbetering van de Baggelhuizerplas tot de mogelijkheden behoort.

Duik mee in de toekomst van Assen en geef je mening!

Een belangrijk onderdeel van het onderzoek is de mening van de inwoners van de gemeente. Van 9 april tot 21 april 2024 kunnen alle Assenaren via de Parta-app aangeven wat zij belangrijk vinden in het onderzoek naar een openluchtzwembad in Assen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderwerpen als veiligheid, toegangsprijzen, speelmogelijkheden, andere faciliteiten of bereikbaarheid.

Wat gebeurt er met de antwoorden?

Vanaf 23 april worden de meest genoemde onderwerpen op een rij gezet. Daarna krijgen alle inwoners de mogelijkheid om (via de Parta-app) te stemmen op het onderwerp dat zij het belangrijkste vinden. De gemeenteraad gaat uiteindelijk besluiten of de gemeente gaat investeren in een nieuw openluchtzwembad of in een upgrade van de Baggelhuizerplas. De uitkomst kan ook zijn dat er geen openluchtzwembad komt en ook geen verbetering van de Baggelhuizerplas.

Meer informatie over het onderzoek, de peiling en het vervolgproces is te vinden op www.assen.nl/openluchtzwembad