Menu Sluiten

Drentse Parels laat mensen nóg meer genieten van Drenthe

Toen vorig jaar door de coronamaatregelen alle evenementen stillagen heeft Anneke Boekee uit Zuidwolde het plan opgevat om een boek uit te geven met verrassende en originele adressen in Drenthe. Een boek voor toeristen en inwoners om de provincie op een bijzondere manier te ontdekken. Het resultaat – Drentse Parels – wordt op dinsdag 11 mei gepresenteerd bij Micksart Collectief in Emmen.

Het boek werd ontwikkeld in samenwerking met grafisch ontwerpster Japke Pol uit Broekhuizen en bevat 150 tips, onderverdeeld in overzichtelijke hoofdstukken met beeldmateriaal en duidelijke landkaartjes. De provincie Drenthe investeerde eenmalig in de productie van het boek.

Foto © Aangeleverde foto

Als organisator van onder meer het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen en het Wolfeest in Balloo kende Boekee al veel originele bedrijven, creatieve en kunstzinnige mensen die producten maken die een groter publiek verdienen. Marketing Drenthe en lokale Tourist Info’s leverden ook talloze adressen aan. Het maken van Drentse Parels was een grote ontdekkingsreis; alle uithoeken van de provincie werden bezocht en elk bezoek leverde weer nieuwe interessante adressen op. Zelfs mensen die hun hele leven in Drenthe wonen, zullen verbaasd zijn over de vele verborgen pareltjes.

Drentse Parels: 180 pagina’s boordevol unieke ideeën, 150 tips voor de mooiste plekjes en origineelste adressen. Er zijn verschillende rubrieken zoals avontuur, de meest bijzondere campings, slapen, eten, wijngaarden, groen, streekproducten, kunst en kunstzinnigheid, mooie ambachten en meer. Het meest onder de indruk waren Anneke en Japke van de boeiende verhalen over hoe mensen hun hart volgen, hun leven een andere wending gaven en nu iets doen waarvan ze zeggen “het voelt niet als werk”. Als je bij zulke ondernemers komt, als gast in hun B&B, als klant in hun winkel of in hun eetgelegenheid, dan kan het gewoon niet anders dan dat je daar blij van wordt. Verhalen die Drentse Parels tot een leeswaardig boek maken.

Het boek is in eigen beheer uitgegeven, heeft een ISBN en is verkrijgbaar via de eigen webshop drentseparels.nl en binnenkort ook landelijk te koop via boekhandels.