Menu Sluiten

Drentse coronateststraten dicht na laatste test in Assen

In Assen is vanochtend nog één laatste wattenstaaf de neus en keel ingegaan in de teststraat van de GGD. En daarmee kwam er een eind aan de GGD-teststraten in Drenthe. Na vandaag zijn deze definitief gesloten.
© RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Dit is een artikel van RTV Drenthe. 
Landelijk stopt de GGD na vandaag met het testen op corona. Ruim twee-en-een-half jaar konden mensen met klachten bij de gezondheidsorganisatie terecht voor een coronatest. In Drenthe waren er verschillende testlocaties in Meppel, Emmen, Assen en Hoogeveen.

Miljoen testen

Volgens Renate Witteman, projectleider bij GGD Drenthe, is vandaag dan ook weer een bijzondere mijlpaal. “We hebben ruim 800.000 keer getest en als je de niet-Drenten meerekent, komen we zelfs ruim over de miljoen.” Witteman zag de afgelopen maanden al wel een terugloop in het aantal testen. “Maar er kwam best nog wel een aantal mensen hoor en de mogelijkheid voor vaccineren op de locatie in Assen blijft”, zo legt Witteman uit.
Minister Kuipers besloot vorige week dat het grootschalig testen op corona niet meer nodig is, omdat het geen toegevoegde waarde meer heeft. Wie na vandaag een PCR-test wil, zal daarvoor naar een commercieel testbedrijf moeten. In de Drentse teststraten van de GGD hebben naar schatting in totaal zo’n 1500 mensen gewerkt. “Maar de afgelopen periode is er al flink afgeschaald. We hebben het aantal medewerkers aangepast op de vraag”, vertelt de GGD-projectleider.

GGD-tent blijft staan

De grote witte tent op GGD-locatie bij Assen blijft voorlopig staan. “Risicogroepen kunnen nog steeds een vaccin halen”, vertelt Witteman. “En we zetten de locatie ook in voor andere campagnes zoals de HPV-vaccinaties en de reisvaccinaties.”