Menu Sluiten

Doe- en kennisatelier Jonge Kind

Maandagavond 27 september organiseerde het Drents Netwerk Jonge Kind het online doe- en kennisatelier ‘Begrijpen met je handen.’ Deze werd verzorgd door cultuurpedagoge Sabine Plamper en beeldend kunstenares Titia Sprey van Atelier in een koffer. 73 deelnemers -werkzaam in het onderwijs, de kinderopvang en voorscholen- volgden de online bijeenkomst.

Foto © Pixabay

Van nieuwsgierigheid naar creativiteit

Plamper en Sprey hebben een heldere visie op kind en creativiteit en gaven tijdens deze avond handvatten om met plezier kinderen in creatieve processen te begeleiden. De avond, die bestond uit een lezing en een praktisch gedeelte, werd positief ontvangen door de deelnemers. ‘Waardevol om te zien en te ervaren hoe je de nieuwsgierige houding die kinderen van nature hebben kunt inzetten om hun creativiteit te stimuleren,’ aldus een van de deelnemers.

Nieuwe inspiratiebijeenkomst

In navolging van dit eerste succesvolle doe- en kennisatelier, organiseert het Drents Netwerk Jonge Kind op 2 november een nieuwe inspiratiebijeenkomst. Deze heet ‘Ruimte om te groeien’ en gaat over een inspirerende binnen- en buitenruimte. De avond wordt verzorgd door Natasja de Kroon. Zij werkt vanuit de gedachte dat kinderen ruimte nodig hebben. Ruimte om te bewegen. Om elkaar te ontmoeten. Om te spelen. Zich terug te trekken. Ruimte die prikkelt, verwondert en uitdaagt. Ruimte waarin je je veilig voelt. Veilig en uitgedaagd. Een veilige en inspirerende binnen- en buitenruimte is dus van groot belang. Maar hoe ziet zoiets er uit? Waar moet je aan denken? En kost dat niet heel veel geld?

Natasja de Kroon

Tijdens deze inspiratie avond neemt Natasja de Kroon je mee in hoe je vanuit die gedachte een ruimte of een plein zo inricht dat het uitdaagt om te ontdekken, te spelen en dus te ontwikkelen zonder dat het heel veel geld hoeft te kosten. Natasja is afgestudeerd als orthopedagoog en al ruim twintig jaar actief in de kinderopvang en het onderwijs. Ze is verbonden als docent aan NHL/Stenden en het lectoraat Early childhood.

Kijk voor meer informatie over deze bijeenkomst of om je aan te melden op www.methetico.nl/2november.