Menu Sluiten

DNK doneert statiegeld Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

DNK draagt bij aan het schoonhouden van de leefomgeving en heeft een initiatief gestart voor een inzamelpunt van kleine petflesjes, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Het opgehaalde statiegeld wordt gedoneerd aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe.

© Marcel J. de Jong Fotografie

Tot nu toe is al €1050,- opgehaald voor dit goede doel: “Het is mooi om te zien dat met een ‘simpele’ actie, namelijk het weggooien van je plastic flesje, een bijdrage wordt geleverd aan het Jeugdfonds. Ieder kind moet immers in staat zijn om te sporten.”, aldus Luna Bouius, kinderburgemeester van Assen, die voor het overhandigen van de eerste cheque naar DNK was gekomen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theater les of een andere sportieve of creatieve activiteit. Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling. Ook leren kinderen er samenwerken, ontdekken ze waar ze goed in zijn, maken ze nieuwe vrienden en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Is er thuis te weinig geld? Dan betaalt Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe de contributie van de sportclub, het lesgeld van de cultuurlessen en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.