Menu Sluiten

Dit weekend kolkt het in Assen, want De Nieuwe Kolk bestaat tien jaar

In Assen en omgeving is het al een tijd te zien op de reclameborden langs de weg: komend weekend, van donderdag tot en met zondag, kolkt het in Assen. Onder die noemer viert De Nieuwe Kolk in Assen haar tienjarig bestaan.

© Omroep Assen

Aankomende donderdag is het exact tien jaar geleden dat het cultureel centrum geopend werd door directeur Hanneke Bruggeman en prinses Margriet. Reden voor een enorm feest, vertelt Ilona Klopstra van de Nieuwe Kolk, die druk bezig is met de laatste voorbereidingen. “Het is echt heel veel”, vertelt ze enthousiast.

Een gevarieerd programma voor jong en oud staat de inwoners van Assen en omstreken dit weekend te wachten. Betaalde voorstellingen, zoals het optreden van zangeres Meau op zaterdagavond, maar ook een boel gratis activiteiten. Het feest trapt af op donderdagavond met een voorstelling van zangeres Ellen ten Damme, opgegroeid in het Drentse Roden. In het Asser theater speelt zij een aangepaste versie van haar show ‘Barock’, die vanaf deze week in alle Nederlandse theaters te zien is.

Assen licht op
Op diezelfde avond start de lichtroute ‘Assen licht op’. Op diverse plekken in de Asser binnenstad zijn lichtkunstwerken te bewonderen tussen 20.00 uur en 23.00 uur. 

Vrijdag openen de bioscoop, het theater en de bibliotheek hun deuren. Wie ooit al eens een kijkje wilde nemen in een artiestenkleedkamer of de filmcabine, kan dat die dag doen tijdens de gratis open huis-activiteit. 

Catwalk brunch
Een van de opmerkelijkste activiteiten op het programma is de ‘catwalk brunch’ op zondagochtend. Buiten op het plein wordt een catwalk gebouwd, waaraan 200 gasten plaats kunnen nemen. Tijdens het nuttigen van een bammetje lopen verschillende acts letterlijk over de tafel. “Maar niet over je eten heen natuurlijk. Het is een hele brede catwalk, dus dat komt goed”, lacht Klopstra. 

Onder meer Erwin Nyhoff, die de hoofdrol speelde in een theatervoorstelling over het leven van Harry Muskee, stapt die dag langs de borden. 

Tot slot is er voor filmliefhebbers ook genoeg te beleven. Een speciale bioscoopprogrammering met filmhits uit de afgelopen tien jaar die voor even terugkeren op het doek. 

Bekijk hier een reportage van RTV Drenthe over 10 jaar DNK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.