Menu Sluiten

Detailhandel Weverstraat niet gewenst

Bij de gemeente is een verzoek binnen gekomen om in Weverstraat 2 onder de naam Retailplan een detailhandel op te zetten. Omdat het bestemmingsplan dat niet toestaat is het college gevraagd om het bestemmingsplan te herzien.

Het bestemmingsplan staat dat niet toe omdat de inzet is de verkoop van kleding in de binnenstad te clusteren. De aanvrager is echter van mening dat het in het kader van de Europese regels met betrekking tot het vrije verkeer van goederen en diensten wel mogelijk zou moeten zijn. Het college is het daar niet mee eens en heeft het verzoek tot aanpassing afgewezen.

Detailhandel nota     Luc Rengers (AC) betoogt dat in het betreffende pand vroeger ook detailhandel heeft gezeten. Hij wil van het college weten of deze afwijzing niet leidt tot een schadeclaim. Wethouder Karin Dekker zegt dat de aanvraag van Retailplan voldoende onderbouwd was en daar om geweigerd en dat er ook extern advies is gevraagd. En op basis van de nota detailhandel, waarin aangegeven wordt waar wel of niet detailhandel kan plaats vinden in Assen, acht de wethouder de kans opeen succesvolle schade claim minimaal.

De raad ging unaniem akkoord met het voorstel de aanvraag te weigeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.