Menu Sluiten

De Sint komt in Assen

Sinterklaas komt op 13 november door de Stadhuispoort van Assen. In samenwerking met de gemeente Assen organiseert Stichting Sinterklaasintocht Assen het sinterklaasfeest in de Gouverneurstuin.

Foto © Pixabay

In de Gouverneurstuin vinden twee voorstellingen plaats en in de sporthal van Marsdijk zal een derde plaatsvinden. De eerste voorstelling in de Gouverneurstuin begint om 12.30 uur. De tuin is vanaf 12.00 uur open. De tweede voorstelling in de Gouverneurstuin begint om 14.00 uur. De tuin is vanaf 13.30 uur open. De derde voorstelling is in de Sporthal van Marsdijk. De inloop daarvoor is om 15.30 uur en de show begint om 16.00 uur.

De Mercurius Marching-/Showband verzorgt van 12.00 uur tot 13:30 uur een straatparade in het centrum en ook brengt het Dweilorkest een vrolijke noot van 13.00 uur tot 16.30 uur. Rondom het winkelcentrum in Marsdijk speelt de Mercurius Marching-/Showband van 14.40 uur tot 15.45 uur.

De toegangskaarten voor de voorstellingen zijn gratis en er is slechts een beperkt aantal beschikbaar. De kaarten voor de Gouverneurstuin zijn vanaf zaterdag 6 november uitsluitend af te halen bij de VVV, Marktstraat 8 in Assen en de kaarten voor de voorstelling in de sporthal van Marsdijk zijn vanaf zaterdag 6 november uitsluitend af te halen bij de Bruna in Marsdijk.

Voor de kinderen die niet bij de voorstelling aanwezig kunnen zijn is de tweede voorstelling in de Gouverneurstuin te bekijken via een livestream van 14.00 tot 14.30 uur op de website van de Stichting. Ga hiervoor naar www.sinterklaasintochtassen.nl of bezoek de FB pagina van de stichting: Stichting Sinterklaasintocht Assen. De hele voorstelling is vanaf zondagmiddag 14 november tot 6 december via www.sinterklaasintochtassen.nl (nogmaals) te zien.

Voor alle locaties geldt dat ouders mee mogen maar het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk kinderen aanwezig zijn. Daarom zien we het aantal begeleiders graag beperkt tot alleen ouders of verzorgers. Een geldige QR code is verplicht voor personen vanaf 13 jaar. Blijf bij klachten, zoals verkoudheid, keelpijn, koorts , geur- en/of smaakverlies thuis.