Menu Sluiten

De raad stemt in met woningbouw op het oude ACMESA-terrein

Sinds 2005 is het voormalige Acmesa-terrein tussen de PrinsHendrikstraat en de DeRuijterstraat een kale vlakte. Maar er gloort hoop. De gemeenteraad stemde in met het ontwerpbestemmingsplan. Daarmee is de eerste stap gezet tot herinrichting van dat deel van Assen. De raad was zeer te spreken over de aanpak door het college.

De fracties van ChrU, GrL, D66. PvdA waren erg blij met de 77 sociale huurwoningen die gerealiseerd zullen worden. Zij prezen wethouder Karin Dekker dat zij de ontwikkelaar over de “drempel had weten te trekken.” De raad had dan ook geen moeite € 400.000 beschikbaar te stellen ten gunste van de onrendabele top in het bouwplan.

Vereveningsfonds     Cor Staal (ChrU) stelde voor om een zogenaamd vereveningsfonds op te zetten zodat de gemeente ook in andere projecten zou kunnen bijspringen om de onrendabele top van de sociale woningbouw af te dekken. Wethouder Karin Dekker zei een onderzoek te willen opzetten naar de plussen een minnen van een dergelijke fonds. Maar dat dat wel de nodige tijd zal kosten, zij deed daarom geen concrete toezeggingen. Wel zegde zei toe in januari een tijdlijn te willen geven over het onderzoek. Henk Santing (PLOP) en Bert Homan (VVD) waren verbaasd dat de € 400.000 niet uit het grondbedrijf werd gedekt. Homan stelde voor om het bedrag te dekken uit het eventuele positieve jaarsaldo 2021.

Communicatie     Ronald Witteman (CDA) zei dat de gemeente de 30% sociale woningbouw zoals afgesproken in de woonvisie niet zou halen. Hij ging er daarom van uit dat deze 77 sociale huurwoningen een extra toevoeging waren aan het contingent sociale huurwoningen. Wethouder Dekker zei dat het hier niet ging om een verhoging van de aantallen uit de woonvisie. Cindy Vorselman (PvdA) vroeg aandacht voor de communicatie en het betrekken van de burgers bij het project. Albert Smit (AC) riep het college op te letten op de communicatie rond het parkeren in dat gebied. De communicatie krijgt veel aandacht betoogde wethouder Dekker.

Het voorstel werd unaniem zonder stemming aangenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.