Menu Sluiten

De Kerkstraat in Assen wil duurzaamste winkelstraat van de stad worden

De Kerkstraat in Assen wil als eerste de duurzaamste winkelstraat van de stad worden. Drie vastgoedondernemers werken samen en willen met steun van provincie en gemeente alle panden gasloos en energieneutraal maken en zoveel mogelijk andere ondernemers meekrijgen.

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

De ondernemers willen de panden gasloos maken, maar ook het uiterlijk van de straat een groen uiterlijk geven. Dus zodra een pand gasloos is gemaakt, wordt er symbolisch een boom of plant geplaatst. Het doel is een groene aanloopstraat richting het centrum, laat vastgoedondernemer Marc van Vliet aan RTV Drenthe weten.

Dat de Kerkstraat-ondernemers zelf het initiatief hebben genomen om hun winkelstraat gasloos en mooi groen te maken, wordt door de gemeente Assen beschouwd als een belangrijk voorbeeldproject voor verduurzaming in de binnenstad. Toch moet de gemeente nog bekijken hoe ze het initiatief financieel kan ondersteunen.

De groene en duurzame Kerkstraat is niet binnen een jaar klaar. De ondernemers hopen over vijf jaar een heel eind te zijn.