Menu Sluiten

De ‘huiskamer’ van Assen is klaar

Het is eindelijk zo ver: het Koopmansplein is klaar. Na ruim een jaar van werkzaamheden zijn afgelopen week de laatste bouwhekken van het plein weggehaald en kunnen alle Assenaren gebruik maken van ‘De Huiskamer’ van Assen.

Foto © Omroep Assen / Esmée Söllner

Door: Esmée Söllner

De laatste hand moest alleen nog gelegd worden aan het speelhunebed. Deze is sinds begin deze maand klaar. Afgelopen week zijn de hekken weggehaald en kunnen de kinderen eindelijk klimmen en klauteren op het hunebed.

Fonteinen, schaaktafels en veel groen

Vorig jaar augustus zijn de eerste stenen van het oude plein eruit gehaald. Dat leverde in die tijd veel commotie op, schrijft RTV Drenthe. Het plein is nu omgetoverd tot een sfeervolle huiskamer met bankjes, een fontein, veel groen, schaaktafels en een speelhunebed. Ook blijft er plek voor een podium voor evenementen, zoals het TT-festival.

Op dit moment lijkt het te zijn gelukt: een gezellige en knusse plek creëren waar iedereen terecht kan om te spelen of te relaxen. Jong en oud krioelen over of langs het plein, een stel meiden eet een broodje op een van de bankjes en op het hunebed wordt druk geklauterd.

Officiële opening volgt

Vooraf werd er geschat dat de verbouwing drie miljoen euro ging kosten. Of dat gelukt is, is nog niet bekend. Ook moet het plein nog officieel geopend worden. Daar is op dit moment nog geen officiële datum voor geprikt. De gemeente is druk bezig met de voorbereidingen voor de opening, laat woordvoerder Martin de Bruin weten.