Menu Sluiten

De enige oliebollenbakkers in Bovensmilde hebben het druk

Overal in het land ruikt het weer naar oliebollen. Er duiken weer allemaal oliebollenkraampjes op, zo ook in Bovensmilde. Romeo Hospes en zijn buren zijn de enige oliebollenbakkers in Bovensmilde en hebben het aardig druk.

Foto © Omroep Assen / Gerrit Mennink

“Mogen wij 50 oliebollen voor oudejaarsdag?” De bestellingen bij de enige oliebollenbakkers in Bovensmilde lopen op. Hospes begon vorig jaar met het oliebollen bakken samen met zijn buren, gewoon voor de grap. Dat beviel zo goed, dat ze ook dit jaar weer oliebollen bakken voor het dorp.

Gezelligheid met buren

Voordat Hospes begon, was er eigenlijk geen oliebollenkraam in Bovensmilde. Inwoners van het dorpje moesten naar Assen voor versgebakken oliebollen. Daarom wordt het goed ontvangen in het dorp. “Het is meteen best wel druk”, vertelt Hospes. “Gisteren zijn we begonnen met proefdraaien en vandaag en morgen zijn we druk met de verkoop.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Foto © Omroep Assen / Gerrit Mennink

Hospes en zijn buren zijn er aardig op vooruit gegaan ten opzichte van vorig jaar. “Ik heb een bakcontainer gekocht en daar verkopen wij dit jaar de oliebollen in.” Met ‘wij’ bedoelt Hospes zichzelf en zijn buren. “Alleen is het echt niet te doen en het is vooral gezellig om te bakken samen met je buren. Het is hartstikke leuk om te doen.” 

Naast oliebollen, maken de buren ook wafels op een stokje. Appelflappen doen ze dan weer niet aan, daarvoor moeten de inwoners van Bovensmilde nog wel naar Assen toe.