Menu Sluiten

De afkondiging

Wat een bijzonder jaar voor iedereen, maar ook voor Omroep Assen. In de afkondiging bespreekt Ger de Vos, voorzitter van Omroep Assen, het afgelopen jaar en blikken we vooruit.

Foto © Pixabay

Wat hadden we bij Omroep Assen een plannen voor dit jaar. We wilden vooral meer leuke programma’s maken, eventueel op locatie, maar vooral met veel gasten. Nou dat is niet helemaal gelukt. Dat stomme virus zat ook ons danig in de weg. 

Maar toch, er is aan de andere kant wel veel gebeurd.

Wat bleek; we moesten zwaar gaan investeren in apparatuur en kwam het idee om eventueel te gaan verhuizen naar het pand van RTV Drenthe. Een aantal goede voorbereidende gesprekken hebben ertoe geleid dat we voor 1 januari a.s. het contract kunnen gaan tekenen. Dit biedt ons erg veel mogelijkheden: geen storingen meer in de apparatuur, werken in een professionele journalistieke omgeving en geen zorgen over plotselinge grote investeringen.

We merken ook bij organisaties in Assen dat de overstap als zeer verstandig en professioneel wordt gezien. Laten we in dit kader ook de gemeente Assen bedanken voor de verhuissubsidie.

Dit jaar kregen we ook de mogelijkheid om twee journalisten aan te stellen die voor ons en voor RTV Drenthe werken. Esmée en Romy hebben heel wat teweeg gebracht. Vooral journalistiek gezien zijn er grote stappen gemaakt. Toch was het voor ons wennen en ging het in het begin niet helemaal zoals we hadden gehoopt. Dat kwam niet door de twee dames, maar lag bij onze organisatie. Gelukkig lijkt dit nu opgelost.

Ondanks beperkingen door corona, hebben we toch steeds de uitzendingen door kunnen laten gaan. Soms gewoon met gasten in de studio en soms met vooral telefonische interviews.

Er zijn het afgelopen jaar een aantal nieuwe medewerk(st)ers bijgekomen en anderen hebben de Omroep verlaten. Per saldo groeit het aantal medewerk(st)ers nog steeds.

Bestuurlijk is er ook het een en ander op orde gebracht. Er zijn nieuwe statuten die weer volledig voldoen aan de wettelijke eisen en naast het bestuur is ook de Raad van Toezicht geïnstalleerd. Ook belangrijk om hier te melden is het feit dat de Omroep financieel uit het dal is gekomen. Niet dat nu alles kan, maar de financiën zijn nu weer onder controle.

Volgend jaar wordt een spannend jaar. Allereerst de verhuizing, de reeks uitzendingen rond de gemeenteraadsverkiezingen en het anticiperen op activiteiten voor zover deze mogelijk zijn.

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een gezond 2022.

Ger de Vos – voorzitter Omroep Assen