Menu Sluiten

Dalende WW en meer vacatures in Drenthe

In maart nam in Drenthe het aantal WW-uitkeringen verder af. Ook in de sector transport & logistiek waren minder werkzoekenden beschikbaar, terwijl het aantal regionale vacatures het afgelopen jaar sterk groeide. Voor werkzoekenden betekent dit toenemende kansen op werk.

Foto: © Aangeleverde foto

Minder WW-uitkeringen in maart
Eind maart telde Drenthe 5.492 WW-uitkeringen. Dat is 2,2% van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in maart af met 134 uitkeringen (-2,4%) ten opzichte van vorige maand. Vooral onder WW’ers uit horeca & catering, detailhandel, overige commerciële dienstverlening en bouw nam het aantal uitkeringen af. Daar tegenover staan sectoren waar in maart de WW juist toenam, zoals de voedings- en genotmiddelenindustrie.  Eind maart 2022 was het aantal WW-uitkeringen in Drenthe ruim lager dan een jaar eerder (-31,5%).

Regionaal veel kansen in transport & logistiek door sterke vacaturegroei
Ook in de sector transport en logistiek nam het aantal WW-uitkeringen in Drenthe verder af naar 208 eind maart 2022. In het afgelopen jaar halveerde het aantal WW-uitkeringen in deze sector ruim. Het aantal transport & logistieke vacatures in de provincie Drenthe steeg fors naar 816 eind 2021. Tegenover een groeiend aantal vacatures staan steeds minder beschikbare werkzoekenden. Hierdoor zijn er veel kansen op werk. 

Afname WW in Nederland
Eind maart telde Nederland 184.049 WW-uitkeringen. Dat is 2,0% van de beroepsbevolking. Vorige maand waren er 187.610 WW-uitkeringen in Nederland. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen daarmee af met 3.561 uitkeringen ten opzichte van vorige maand (-1,9%). Een jaar eerder telde Nederland 282.186 WW-uitkeringen. Daarmee daalde de WW in Nederland op jaarbasis met 98.137 uitkeringen, ruim een derde van het bestand (-34,8%). De forse daling van de WW op jaarbasis is in alle provincies zichtbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.