Menu Sluiten

Commissaris zit leerlingenjury klimaatboodschappen voor

In het kader van het landelijke Klimaatalarm op 14 maart 2021 wordt door Organisatieteam Klimaatalarm Drenthe een wedstrijd gehouden voor inspirerende klimaatboodschappen. Kinderen kunnen meedoen met een kleurplaat, tieners met een kort filmpje en volwassenen met een haiku. In elke categorie is een glazen wereldbol te winnen. Tot en met 26 februari kan worden ingezonden naar klimaatalarmdrenthe@gmail.com.

Foto © Aangeleverde foto

De inzendingen worden het komende weekend beoordeeld door een jury. Leden van de jury zijn de vier leerlingen van het Dr. Nassaucollege in Assen, die in het organisatieteam meedraaien. De organisatie heeft een bekende, kundige en bevlogen voorzitter gezocht die een warm hart heeft voor Drenthe en voor een koeler klimaat. Mevrouw J. Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe, heeft graag de uitnodiging aanvaard om met de leerlingen een keus te maken uit de inzendingen. Op maandag 1 maart is het juryberaad en op dinsdag 2 maart zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt. Ook zullen de winnende inzendingen gepresenteerd aan de media, de deelnemers aan de wedstrijd en de deelnemers aan het Klimaatalarm Drenthe.

Klimaatalarm Drenthe is onderdeel van het landelijke Klimaatalarm en heeft ten doel om kiezers in Drenthe aan te sporen om op 17 maart te stemmen op politici die de aanpak van de klimaatverstoring heel hoog op de agenda willen zetten, bij voorkeur op plaats één. Deelnemen aan Klimaatalarm Drenthe en het landelijke Klimaatalarm 2021 kan door aan te melden op klimaatalarmdrenthe@gmail.com en op klimaatalarm2021.nl. Klimaatalarm Drenthe heeft naast de wedstrijd een aantal onderdelen waar men aan mee kan doen. Het activiteitenprogramma wordt na aanmelding toegestuurd per mail. Landelijk wordt op 14 maart om 15:00 uur alarm geslagen in 43 steden en in de provincie Drenthe, voorafgegaan door een livestream die begint om 14:30 uur.