Menu Sluiten

COA krijgt wachtkamer Assen niet leeg, nog geen duidelijkheid over verlenging

Het lukt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) niet om de Expo Hal in Assen leeg te krijgen. Het contract voor de wachtkamer van het aanmeldcentrum in Ter Apel loopt op 1 april af.

© Omroep Assen/Gerrit Mennink

Of het contract tussen de gemeente Assen en de exploitant wordt verlengd, is nog altijd niet duidelijk meldt RTV Drenthe. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat Assen hier nog over in overleg is. “Maar we gaan op 1 april nog niet direct handhaven.” In de wachtkamer is plek voor vijfhonderd vluchtelingen, in afwachting van hun registratie in Ter Apel.

Geen alternatief

De opvang zit helemaal vol en het lukt het COA dus niet om de groep morgen elders onder te brengen. Ook is er nog geen alternatieve locatie gevonden. Het COA zegt constant naar plekken in het hele land te zoeken.
Eergisteren werd al wel bekend dat de tijdelijke nachtopvanglocatie voor asielzoekers in 2e Exloërmond verlengd wordt. Daar kunnen elke nacht tweehonderd mensen uit Ter Apel terecht. Afgelopen nacht zat die opvang ook helemaal vol. De locatie blijft nog tot dinsdag open. Ook daarvoor is nog geen alternatief gevonden, stelt het COA.