Menu Sluiten

CDA, waar blijft het plan van aanpak ‘bestrijding exoten’?

In oktober hebben de fracties CDA, PvdA, 50plus en lijstDeen een motie ingediend om de exoten aan te pakken. De motie werd aangehouden, omdat het college voor het eind van het jaar met een plan van aanpak zou komen. Anna Hendrikse (CDA) wil de motie in stemming brengen, omdat het plan van aanpak er nog niet is.  

De motie vraagt het college wat betreft de Reuzenberenklauw een “maximale preventieve aanpak te hanteren, zodat deze exoot uit het openbare gebied wordt verwijderd.” De bestrijding van de Japanse Duizendknoop is buitengewoon lastig. Het college wordt opgeroepen “te blijven zoeken naar succesvolle methoden en ervaringen uit ander gemeenten” in te zetten in Assen. Het Jacobs Kruiskruid aan te pakken in overleg met de boeren.  

Plan in College     Anna Hendrikse is van mening dat er nu actie moet worden ondernomen. Hoe langer de aanpak uitblijft des te groter wordt het probleem. Wethouder Bob Bergsma betoogt dat het plan van aanpak voor 1 januari 2022 zou worden gepresenteerd. Er wordt hard aan gewerkt en volgende week wordt het plan in het college besproken. Het gaat begin januari 2022 naar de raad.

Motie aanhouden     Gezien de toezeggingen van het college krijgt Hendrikse raadsbreed het advies de motie weer aan te houden. Zij kiest eieren voor haar geldt en houdt de motie aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.