Menu Sluiten

CAMPIS naar de Kerkstraat

CAMPIS, het nieuwe podium voor Hedendaagse Kunst in Assen, gaat naar de Kerkstraat. Niet het pand aan de Vaart NZ 6 wordt het nieuwe onderkomen, maar Kerkstraat 31.

foto © aangeleverd

Het nieuwe pand
Het nieuwe kunstpodium wordt gehuisvest in het oude pand van Vivante Assen woninginrichting. Dit pand biedt een groter aantal vierkante meters en langere wanden dan het eerder beoogde pand aan de Vaart. CAMPIS kan in deze ruimte haar vleugels beter uitslaan. Doordat er meer wanden en vierkante meters beschikbaar zijn, kunnen exposities ruimtelijker en variabeler worden ingericht. De achterste ruimte is voorzien van daglicht van boven.
Ook een groot voordeel van huisvesting aan de Kerkstraat 31 is de toegankelijkheid: er zijn geen trappen of drempels.

Kerkstraat
De eigenaren van de panden in de Kerkstraat zijn bezig om van deze straat de groenste en duurzaamste straat van Assen te maken. CAMPIS sluit hier graag bij aan. De vastgoedeigenaren zien de komst van CAMPIS als een welkome verrijking van de straat. Het gaat de uitstraling versterken. De entree en het aanzicht van het pand Kerkstraat 31 zijn inmiddels vernieuwd en gerestaureerd.

Planning
De komende weken wordt het pand onder supervisie van Tino Hoven van 12Wat architecten heringericht. Deze herinrichting zal een aantal weken in beslag nemen. Als alles vlot verloopt, opent CAMPIS begin december de deuren met haar eerste expositie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.