Menu Sluiten

Burgemeester Marco Out en basisschool de Heksenketel openen Drentse kindermaand

De burgemeesters van de twaalf Drentse gemeenten openen vandaag Oktober Kindermaand. In Assen werd het startsein gegeven door burgemeester Marco Out en leerlingen van basisschool de Heksenketel. 

Foto © Omroep Assen/Quentin Sibbald

Kinderen interesseren voor kunst, cultuur en natuur. Dat is het doel van de Drentse Oktober Kindermaand. Tijdens deze maand bieden culturele instellingen kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar allerlei gratis activiteiten. Het is de 21ste keer dat de maand georganiseerd wordt. 

Om de maand af te trappen, bracht de burgemeester van Assen een bezoekje aan een school in de Asser wijk Marsdijk. De dag begon met een zit-sta-quiz met de leerlingen. Zo werden er vragen gesteld over de Hunebedden van Drenthe, waar de Nachtwacht hangt en wie de bekendste vlogger van Drenthe is. Over de vraag waar het Drents museum is, was geen twijfel onder de kinderen. 

Favoriete eten?

Na het spel hadden de leerlingen van de Heksenketel zelf ook wat vragen voor de burgemeester. Out was niet te beroerd om daar uitgebreid antwoord op te geven. “Wat is uw taak als burgemeester?” vraagt een leerling. “Slaapt u wel als u 24 uur per dag burgemeester bent?” vraagt een ander.

En wat is het favoriete eten van dé burgemeester van Assen?  ”Draadjesvlees en Pasta.”

Na de Burgemeestersactie kunnen kinderen en ouders reserveren voor workshops, rondleidingen en theatervoorstellingen bij musea, schouwburgen en molens in Drenthe. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.