Menu Sluiten

Bouw nieuw paviljoen bij Baggelhuizerplas in Assen gestart

De bouw van het paviljoen bij de Baggelhuizerplas in Assen is begonnen. Dat laat de gemeente Assen weten. Het is bijna een jaar later dan gepland.

Het paviljoen zou eigenlijk dit voorjaar al klaar moeten zijn, maar het Zwolse bouwbedrijf Evertsen Bouw BV moest toen wachten op de levering van bouwmaterialen. Dat is nu allemaal rond en de bouw kan beginnen.
© Omroep Assen / Esmée Söllner

Na de kerst

De aannemer begint met de grondwerkzaamheden. Na de kerst wordt het paviljoen gebouwd, laat de gemeente Assen. “Dat betekent dat het klaar moet zijn voor het hoogseizoen begonnen is. Dat de ondernemers rustig aan het seizoen kunnen beginnen.” In het begin van dit jaar waren de vergunningen nog niet helemaal rond, maar dat is van de zomer afgehandeld.

Duurzaam paviljoen

Het gebouw wordt duurzaam gebouwd en bestaat grotendeels uit hout. Zo wordt het paviljoen gasloos en krijgt het groene dak zonnepanelen. Ook komen er nestkasten en een insectenhotel. Naast een horecavoorziening komt er een opslagplaats voor de sportverenigingen die gebruikmaken van het gebied, zoals watersport en beachvolleybal.
De gemeente Assen wil met dit nieuwe, permanente paviljoen de aantrekkelijkheid van het recreatiegebied vergroten en de toeristische aantrekkingskracht van Assen versterken. Op dezelfde plek stond eerst een tijdelijk paviljoen, dat in juni 2020 werd verwoest door een brand. In tegenstelling tot het vorige paviljoen, zal de nieuwe voorziening het hele jaar open zijn.
© gemeente Assen