Menu Sluiten

Borstkankercafé WZA online en in het echt te bezoeken

 Het WZA (Wilhelmina Ziekenhuis Assen) houdt op maandag 11 oktober een borstkankercafé bij grandcafé Zusjes de Boer in Assen. De bijeenkomst is ook digitaal te volgen.

PR fotografie foto: Wilhelmina Ziekenhuis Assen / Sake Elzinga

Het borstkankercafé is een informatieve bijeenkomst voor iedereen die te maken heeft (gehad) met borstkanker. Door de coronamaatregelen konden geïnteresseerden de vorige editie alleen digitaal volgen. Dit is bij de editie van 11 oktober niet meer het geval. Behandelaars, ervaringsdeskundigen en patiënten kunnen elkaar dan weer in het echt ontmoeten bij grandcafé Zusjes de Boer aan de Markt in Assen. Daarnaast blijft het mogelijk om de bijeenkomst online te volgen.

“We zijn heel blij dat we iedereen de gelegenheid kunnen geven om weer deel te nemen aan het borstkankercafé. We weten dat het samenkomen met lotgenoten als zeer waardevol wordt ervaren. Het geeft herkenning en erkenning”, vertellen verpleegkundig specialist Judith Nijhuis en mammacareverpleegkundige Gerda Wiechers.

Uitwisselen
Tijdens het borstkankercafé kunnen lotgenoten met elkaar in gesprek en hun ervaringen uitwisselen. Daarnaast geven behandelaars en ervaringsdeskundigen informatie die is toegespitst op borstkankerpatiënten en hun naasten. Zo vertelt een verpleegkundig specialist over neuropathie (zenuwpijn) door chemotherapie. En geeft een diëtist een voorlichting over voeding bij kanker. Medewerkers van het WZA zijn aanwezig om zowel ter plekke als digitaal vragen te beantwoorden.

Terugkijken

Omdat er beperkt plek is, mogen bezoekers maximaal 1 persoon meenemen naar het borstkankercafé. De bijeenkomst is na afloop via een linkje ook nog terug te kijken. U kunt dit aanvragen door te mailen naar Judith.Nijhuis@wza.nl.

Plaats: Grandcafé Zusjes de Boer, Markt 13 in Assen. Of volg het online webinar.

Datum en tijd: maandag 11 oktober 19.15 – 21.30 uur.

Kosten: geen

Aanmelden: U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Judith.Nijhuis@wza.nl. Wilt u in uw mail aangeven of u het Borstkankercafé wilt bezoeken of dat u de bijeenkomst online wilt volgen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.